skip to Main Content
Heeft u vragen?
Bel of app: 06 21 879 860
| Dienstverleningsvoorwaarden

Ouderschapsplan

Ouderschapsplan

Als mediator zorgen wij ervoor dat de scheiding niet alleen zorgvuldig en snel, maar ook eerlijk en volledig wordt geregeld. Wij hebben de kennis en kunde in huis om, naast het zakelijke gedeelte, ook het meest kwetsbare gedeelte te regelen. Zo worden de afspraken rondom de kinderen goed vastgelegd in een ouderschapsplan. Dit ouderschapsplan is duidelijk en transparant, waarin de kinderen centraal gesteld worden en zij een stem krijgen. Dit geeft voor alle partijen duidelijkheid naar de toekomst.

scheiden-utrecht-eo

Onze werkwijze

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Wij starten alle mediationtrajecten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek met u beiden. Mediationpraktijk Utrecht en omstreken streeft naar een kennismakingsgesprek binnen 24 uur. John en Kim bezoeken u overdag of in de avonduren, op de door u gewenste locatie. Zo kunt u kennis met ons maken, en kunnen wij u alle benodigde informatie verstrekken over mediation en onze werkwijze.

Ook zullen we de meest dringende onderwerpen alvast bespreken. Zo creëren we rust. Het is belangrijk dat u beiden een goed gevoel heeft bij ons voordat we starten. U kunt aan het einde van het intakegesprek aangeven of u verder wilt. Als dat het geval is, maken we direct een afspraak voor de eerstvolgende mediation.

 

Stap 2: Start mediation

Na het intakegesprek starten we het eerste mediationgesprek met het ondertekenen van de mediationovereenkomst. Hiermee geeft u opdracht om het traject te starten. We starten met het bespreken van de ontstane situatie, en de achtergrond van uw scheiding. Daarnaast inventariseren we gezamenlijk wat de wensen en behoeften zijn van beide partijen.

Stap 3: Verloop Mediation

Tijdens het mediationtraject komen alle onderwerpen rondom de scheiding aan bod, zoals:

  • kinderen, ouderschapsplan en kinderalimentatie;
  • partneralimentatie;
  • de woning en inboedel;
  • het vermogen (bezittingen & schulden);
  • de pensioenen.
wie-zij-wij

Stap 4: Afronding mediation

Wij stellen een convenant op wat met u wordt doorgenomen. Indien het convenant definitief is, kunnen de stukken worden ondertekend. Deze worden gecontroleerd door een advocaat voordat ze worden ingediend bij de rechtbank.

Stap 5: Stukken naar rechtbank

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap worden de stukken naar de rechtbank gestuurd, en zal de beschikking worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan contact met ons op! Wij staan graag voor u klaar


    Back To Top
    Chat openen