skip to Main Content
Heeft u vragen?
Bel of app: 06 21 879 860
| Dienstverleningsvoorwaarden

Echtscheiding / Relatiebreuk

Echtscheiding / Relatiebreuk

Het leven verloopt soms anders dan u had voorzien. Dat is ook het geval bij een scheiding. Hierbij spelen heel veel zaken een rol. Denk maar eens aan de financiën, de verdeling van de gezamenlijke bezittingen, de woning, eventueel een eigen bedrijf en het ouderschapsplan. Maar bij een scheiding moet er ook snel duidelijkheid komen over alimentatie, de pensioenen en de kosten en zorg van de kinderen. Wij van Mediationpraktijk Utrecht en omstreken snappen dit als geen ander. Wij begeleiden u op professionele, neutrale wijze tijdens deze intensieve periode.

echtscheiding-relatiebreuk

Onze werkwijze

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Wij starten alle mediationtrajecten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek met u beiden. Mediationpraktijk Utrecht en omstreken streeft naar een kennismakingsgesprek binnen 24 uur. John en Kim bezoeken u overdag of in de avonduren op de door uw gewenste locatie. Zo kunt u kennis met ons maken, en kunnen wij u alle benodigde informatie verstrekken over mediation en onze werkwijze. 

Ook zullen we de meest dringende onderwerpen alvast bespreken om rust te creëren. Het is belangrijk dat u beiden een goed gevoel bij ons heeft voordat we starten. U kunt aan het einde van het intakegesprek aangeven of u verder wilt. Als dat het geval is, maken we direct een afspraak voor de eerstvolgende mediation.

Stap 2: Start mediation

Na het intakegesprek starten we het eerste mediationgesprek met het ondertekenen van de mediationovereenkomst. Hiermee geeft u opdracht om het traject te starten. We starten met het bespreken van de ontstane situatie, en de achtergrond van uw scheiding. Daarnaast inventariseren we gezamenlijk wat de wensen en behoeften zijn van beide partijen.

Stap 3: Verloop mediation

Tijdens het mediationtraject komen alle onderwerpen rondom de scheiding aan bod, zoals:

  • kinderen, ouderschapsplan en kinderalimentatie;
  • partneralimentatie;
  • de woning en inboedel;
  • het vermogen (bezittingen & schulden);
  • de pensioenen.
wie-zij-wij

Stap 4: Afronding mediation

Wij stellen een convenant op dat met u wordt doorgenomen. Als het convenant definitief is, kunnen de stukken worden ondertekend. Deze worden gecontroleerd door een advocaat voordat ze worden ingediend bij de rechtbank.

Stap 5: Stukken naar rechtbank

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap worden de stukken naar de rechtbank gestuurd, en zal de beschikking worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan contact met ons op! Wij staan graag voor u klaar


    Back To Top
    Chat openen